Omroep Flevoland maakt reportages over Flevolandse topsporters en in deze aflevering van de ‘Ruwe diamant’ is voetballer Logan Beck aan de beurt. In deze reportage wordt Logan gevolgd bij een privétraining van Brouwer Sports. Logan verteld ook hoe hij bij Ajax terecht is gekomen en hoe hij leert van zijn vader als oud Olympisch atleet. 

Gescout

Colin Brouwer bezocht als hoofdtrainer van Almere City O11 wedstrijden en trainingen in de regio en zo ook in het begin van het seizoen de bekerwedstrijd ASC Waterwijk O9-1 – AS’80 O9-1. In het team van AS’80 zaten veel talentvolle voetballers die werden genoteerd om nadrukkelijk te volgen en direct uit te nodigen. Logan Beck stond hier ook tussen die voornamelijk opviel met zijn snelle dribbels, het gebruik van beide benen en enorme wendbaarheid. Uiteindelijk speelde Logan in de O9-2 alvorens hij een uitnodiging ontving voor een stageperiode bij Almere City O11. Na een succesvolle stageperiode werd Logan aangenomen voor Almere City O11, waar hij als O10 speler deel uitmaakte van het team. Wij speelden namelijk de twin games competitie altijd met 7 spelers van een leeftijdscategorie jonger.

Ontwikkeling boven (wedstrijd)resultaat

Logan had een goede leerhouding, de juiste mindset, goede (breed) motorische basis en was bovengemiddeld in de voetbalvaardigheden. Hiermee toonde Logan zich als een speler met enorm veel groeipotentie, terwijl de overstap van een klein 6:6 veld naar 8:8 in de nationale O11-top behoorlijk groot was. De eerste maanden stonden dan ook in het teken van enerzijds de individuele ontwikkeling voortzetten van elke speler en het individu laten functioneren én excelleren binnen het team. Kijkend naar zijn spel in de eerste wedstrijden van het seizoen en de laatste wedstrijden van het seizoen, dan was dat een wereld van verschil. De eerste wedstrijden had Logan nog veel moeite met positie kiezen en ruimtelijk besef. Dit zag je met de maand verbeteren en zeker in de laatste fase van het seizoen zag je veel meer spelbegrip en een speler met individuele kwaliteiten die ik alle opzichten ook zijn team kon helpen binnen alle teamfuncties. 

AFC Ajax

De doorgemaakte ontwikkeling van Logan viel ook bij andere clubs op en uiteindelijk werd Ajax als eerste concreet en was de keuze snel gemaakt. Inmiddels zit Logan in zijn tweede seizoen en maakt hij zich op voor zijn derde seizoen in het wit-rood-wit van Ajax.

Het weekschema is behoorlijk vol met trainingen en wedstrijden, daarom traint Logan doorgaans in de vakanties bij Brouwer Sports. ‘Ik vind het mijn taak om altijd de speler centraal te blijven stellen en daarom adviseer ik spelers om bij een druk weekschema in een andere frequentie extra te komen werken aan de beste versie van jezelf’, aldus Colin. Twee belangrijke Brouwer Sports waardes, persoonlijke aandacht en doelgericht werken, leiden in dit geval tot individueel maatwerk voor een duurzame ontwikkeling tot de beste versie van jezelf. Tussen de vakanties door is er nauw contact en is er de mogelijkheid om over de ontwikkeling of andere onderwerpen te praten.

Reportage

Bekijk de aflevering van de ‘Ruwe diamant’ hieronder: