Football Academy

Samen op weg naar de beste versie van jezelf! 

Dat kan op het gebied van techniek, fysiek, sociaal en/of mentaal. Via deze weg ga ik mijn bereik voor talentontwikkeling uitbreiden door het geven van individuele, small group en groepstrainingen. Omgeving Almere zit vol met talentvolle bewegers/voetballers en ik ben ervan overtuigd dat er nog véél meer uit deze talentvolle voetballers gehaald kan worden. Tegelijkertijd worden veel spelers op hele jonge leeftijd al afgeschreven als niet goed genoeg of worden gebruikt als instrument tot persoonlijk trainerssucces. Hierdoor gaat er enorm veel talent (en plezier in voetbal) verloren en hier wil ik verandering in brengen! Tevens heb ik ervaren dat de meer talentvolle voetballers nog veel sneller en beter kunnen ontwikkelen als er op de juiste manier wordt getraind en gecoacht, in plaats van dat zij in hun ontwikkeling stagneren of zelfs bij een BVO afvallen.

Trainen bij mij betekent op professionele wijze de speler aantoonbaar (verder) ontwikkelen tot een atletische, technisch vaardige speler. Ik ben gespecialiseerd in goed pedagogisch handelen en het ontwikkelen van een groeimindset, waarbij plezier en het beter worden hand in hand gaat. Alleen het spelersbelang telt, geen trainersbelang, geen clubbelang.

Als teamtrainer bij Almere City van jaarlijks 21 spelers maakte ik elke keuze ten behoeve van de ontwikkeling van de individuele speler, helaas blijkt in de praktijk dat veel trainers het teamresultaat voorop stelt. Deze keuzes komt géén enkele speler ten goede! Via deze weg ben ik vrij om veel meer dan mijn 21 spelers op jaarbasis verder te helpen in hun ontwikkeling tot een atletische, technisch vaardige voetballer. Naast mijn kennis als BVO-trainer heb ik ook jarenlange ervaring in het bewegingsonderwijs en het Athletic Skills Model, de juiste ingrediënten tot het ontwikkelen van de atletische specialist(lees: de atletische topvoetballer). Dit kan via specifieke of veelzijdige techniek- en movementtraining, indoor en outdoor.

Mijn doelstelling, of de door ons samen gekozen doelstelling, bereik ik door in de kleinste details de juiste oefeningen voor te bereiden en de spelers daadwerkelijk te coachen op datgeen wat écht relevant is om het vooraf gestelde doel te behalen. Ik zie in de praktijk vaak dat men tevreden is als een oefening loopt, maar dat betekent niet dat een oefening ook écht leert! Aanpassingsvermogen en creativiteit lopen als rode draad door het ontwikkelingsproces om zo te komen tot ‘survival of the fittest’, de beste aanpasser zal overwinnen. 

Ik werk graag vanuit positiviteit, een doordachte visie en het aangaan van een proces waarin alles wordt gedaan om gestelde doelen te behalen. Hierbij is er oog voor de kleinste details, want die maken uiteindelijk het échte verschil. Mijn manier van trainen levert vaardigheden en eigenschappen op, die je je leven lang kunt inzetten op en zeker ook buiten het veld. 

De rugzak van een trainer zit vol met eigen sportervaringen en heel veel internetfilmpjes. Trainers weten heel veel oefeningen te bedenken of te kopiëren. Ik maak het verschil door te weten wat ik doe en niet te doen wat ik weet.

Multiskills Academy

‘Sporten hebben meer met elkaar gemeen, dan dat zij verschillen’. 

Een prachtige quote die pronkt op de muren van de AKT binnenruimte in Almere Poort.

Mijn lessen en trainingen zijn gebaseerd op de visie dat je beter leert sporten (lees: voetballen, hockeyen, tennissen, judoën, etc.) als je beter leert bewegen. Vanuit mijn expertise als vakleerkracht bewegingsonderwijs, instructeur van het Athletic Skills Model (ASM) en als voetbaltrainer van Almere City FC is het beter leren bewegen mijn core business. Mijn visie sluit naadloos aan op het piramide-model van het ASM, waarbij het FUNdament allesbepalend is voor de uiteindelijke top (zie infographic). 

Savelsbergh, G., Teunissen, J.W., Wormhoudt, R. (2012). Athletic skills model voor een optimale talentontwikkeling (p. 32). Nieuwegein, Nederland: Arko Sports media.

Multiskills trainingen zijn gericht op de ontwikkeling van het hele lichaam en al zijn spieren, en draagt bij aan nog meer sport- en beweegplezier, de ontwikkeling van spelintelligentie en creativiteit en blessurepreventie wat uiteindelijk resulteert in een atletische sporter die zich nog beter kan specialiseren binnen zijn of haar eigen sport. Door op jonge leeftijd te ‘investeren’ in een brede, veelzijdige ontwikkeling tot een atleet, zorg er voor dat je op latere leeftijd een veel hoger prestatieplafond hebt. Laat dat nu juist hét moment zijn waar het écht om presteren gaat!

Wil jij een (nog) betere beweger worden door middel van multiskills trainingen of specifieke loopscholing?

Trainers Academy

Een échte professional leert elke dag, een échte professional bereidt zich goed voor, doet een zo goed mogelijk uitvoering van hetgeen is voorbereidt en gaat na afloop reflecteren en evalueren op de gedane uitvoering. ‘Wat ging goed en wat kan beter? En dan vooral ook hoe kan dat dan beter?!’

Naast mijn ervaring als trainer, lesgever en stagebegeleider ligt één van mijn grootste krachten in loopbaancoaching. 

Ben jij op zoek naar een inspirerende coach die jou (of een groep) verder helpt in jou persoonlijke ontwikkeling, wil jij écht het verschil maken op de werkvloer? Dan wil ik jou daar graag verder in helpen. Klik op onderstaand contactbutton.

Ben jij op zoek naar een workshop of presentatie ter verdere professionalisering van jou team of organisatie, dan maak ik graag een afspraak om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Alles is mogelijk, maar wel met één duidelijke voorwaarde: topkwaliteit! 

Brouwer Sports levert op veel uiteenlopende onderwerpen topkwaliteit, maar is ook zo eerlijk om aan te geven als een bepaald onderwerp door een andere specialist beter behandeld kan worden. In gezamenlijk overleg gaan wij dan op zoek naar de juiste specialist voor het des betreffende onderwerp. Alleen zo bereik je samen de beste versie van jezelf als individu, team of organisatie!